Arriba a Ullastret la sala immersiva 3D

Vist: 4806

Ullastret - Sala 3DA partir del 30 de juliol, a la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya, el visitant podrà viure l’experiència de recórrer els carrers d’una ciutat ibèrica de fa més de 2200 anys gràcies a una nova sala de projecció immersiva.

La sala s’ha concebut com a un espai per veure el 3D en grup, inspirat en l’innovador concepte magic box, un format que ens permet mostrar un projecte de noves tecnologies a tots els públics i de forma col·lectiva. La sala fa uns 10m2, per tal de reproduir el més acuradament possible les mides d’una estança d’un habitatge iber comú, i el terra és de cautxú, simulant el terra de la ciutat ibèrica.

L’audiovisual, de 6 minuts de durada, permet fer un viatge oníric a través dels carrers i cases de la ciutat ibèrica. La història està narrada per un membre de l’èlit ibera que recorda moments dramàtics de la seva vida a la ciutat, juntament amb alguns dels animals totèmics dels ibers que tenen també un paper important en la narració. Per tal de potenciar l’experiència immersiva també s’ha dedicat una important atenció a la banda sonora i als efectes d’àudio, amb gravacions de so ambient original de l’entorn natural i del jaciment. L’audiovisual està disponible en català, castellà, francès, anglès i alemany.

Informació extreta de MAC-Ullastret

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)