Llueix el Pla de l’Horta

Vist: 1754
Jaciment del Pla de l'Horta a Sarrià de Ter
Jaciment del Pla de l'Horta a Sarrià de Ter

El Museu d’Arqueologia de Girona va inaugurar ahir al vespre, a Sant Pere de Galligants, l’exposició De Villa Perfecta. Viure i treballar al Pla de l’Horta en època romana, que dona a conèixer a través del jaciment del Pla de l’Horta de Sarrià de Ter, com era una vil·la romana i quins canvis podia tenir al llarg del temps.

Un projecte conjunt del MAC amb el Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de la Universitat de Girona i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sarrià de Ter i la Diputació de Girona, que del 31 de maig fins al 15 de setembre es podrà visitar per veure l’evolució d’una vil·la romana i descobrir com s’hi vivia, com s’hi treballava i quin era el dia a dia d’una vil·la romana.

El recorregut és explicat al públic per mitjà de la figura de Trophimus, un esclau de l’època romana que acompanya l’espectador durant tot l’itinerari a través de més de cinc-cents anys d’història.

Jaciment obert al públic

Coincidint amb la inauguració de l’exposició, la Diputació de Girona ha anunciat que està enllestint els últims treballs a la vil·la romana, on s’hi actua des de fa més de deu anys a partir d’uns projectes d’adequació i museïtzació del jaciment, un dels més grans i ben conservats de Catalunya. S’hi han fet diverses intervencions, amb una inversió total propera al milió d’euros. Tot plegat, a fi de protegir i reivindicar aquest llegat com a element d’identitat territorial, de cohesió social i de promoció cultural i econòmica.

A hores d’ara, el jaciment és parcialment visitable i té alguns cartells informatius provisionals. La previsió és que a mitjan mes de juny es faci la primera visita guiada al jaciment.

Publicada al diari "El PuntAvui", 1 de juny de 2019 - J. Camps Linnell - Girona/Sarrià de Ter 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)