Comencen, ara sí, les obres de condicionament de la vil·la romana dels Ametllers.

Vist: 3606

Els treballs de la primera fase estaran llestos per Setmana Santa, va anunciar ahir Pilar Mundet

Ara va de bo. Just un any després que l'anterior equip de govern municipal presentés el projecte de condicionament de la vil·la dels Ametllers i anunciés que a l'estiu les obres ja haurien acabat, ahir l'alcaldessa va presentar l'inici real dels treballs. Pilar Mundet va evitar criticar la seva predecessora i, en canvi, va recordar que tots els consistoris anteriors havien posat el seu gra de sorra per arribar a aquest punt. En una primera fase, el condicionament afectarà la part dels tallers de la vil·la. La resta del projecte s'executarà -va avançar l'alcaldessa- dins d'aquest mandat.

Durant dotze mesos, el projecte redactat per Martirià Figueras ha reposat en algun calaix del consistori, tot i que en el moment que es va presentar a l'opinió pública es va assegurar que el finançament estava resolt a base de recursos del consistori i de la Generalitat.

El nou equip de govern ha rescatat aquella proposta, valorada en 187.162 euros. Els diners sortiran de les ajudes de la Diputació, el programa Feder de la UE, una subvenció de la Generalitat conduïda a través de l'associació local que vetlla els Ametllers, el Pla d'Obres i Serveis, el programa Cultura 2000 de la UE (a través de l'Institut de Patrimoni de la UdG) i el mateix Ajuntament. «No suposarà gaire esforç econòmic per a Tossa», va recalcar Mundet quan ahir al migdia va comparèixer davant la premsa, acompanyada de la tècnica de Cultura municipal, Rosa Maria Sureda, i el secretari del Patronat de la vil·la dels Ametllers, Mario Zucchitello.

Les màquines entraran al jaciment la setmana que ve. La primera fase (48.582 euros) abastarà la part sud del jaciment, corresponent a la zona de la vil·la que estava destinada a tallers. La resta, on hi havia les estances residencials, es completarà al llarg dels dos anys següents perquè al final d'aquest mandat ja estigui enllestida.

Tampoc va prosperar en el seu moment l'anunciada construcció d'un centre museístic al vell hospital de Sant Miquel (situat just al davant dels Ametllers). Per suplir-lo, en aquests moments s'està negociant amb el propietari l'adquisició de ca l'Acerbi, una casa situada al costat de la vil·la romana.

 

Publicada al diari "El PuntAvui", 30 d'octubre de 2003 - Ramon Estéban - Tossa de Mar 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)