microhistòria Gironina

PORTAL GIRONÍ D'HISTÒRIA I GENEALOGIA

editorial  notícies

temes

HISTÒRIA

Història local i microhistòria.

ARQUEOLOGIA

Jaciments arqueològics

PATRIMONI

Patrimoni artístic i arquitectònic

MASOS

El món rural antic

ESTUDIS I TREBALLS

Textes estudis i treballs de microhistòria aportats per investigadors

MÉS INFORMACIÓ 

Documents

Documentació històrica, pergamins i transcripcions.

més informació

investigadors i Centres d'Estudis

Persones i centres que treballen en el camp de la investigació històrica en el marc de les comarques gironines.

més informació

divulgant
història

Compartir el coneixement és omplir el país de saviesa

descobrint
història

Saber del passat per preparar el futur

Antic hospital de Santa CaterinaAntic Hospital de Santa Caterina
350 anys d'esperit de servei

Autors: Rosa Maria Gil Tort, Enric Mirambell Belloc, Isabel Juan Casademont, Carles Vela Aulesa, David Iglésias Franch, Natàlia Navarro i Sastre, Laura Tàrrega i Tàrrega, Joaquim Nadal i Farreras

Editors: Diputació de Girona

Pàgines: 221

ISBN: 9788415808428

Nota contraportada:

L'Hospital de Santa Caterina és una institució centenària, que té els seus orígens a principis del segle XIII, en un edifici situat dins del recinte emmurallat de la ciutat, a tocar de l'actual plaça del Lleó. A mitjan segle XVII es va fer necessari per raons defensives enderrocar el vell Hospital i traslladar-lo intramurs. Durant més de tres-cents anys, des del 1666 fins l'any 2004, la institució hospitalària va perviure en aquest nou edifici de façana austera i gran monumentalitat, atenent els gironins i gironines en moments crucials de vida i de mort, fins a esdevenir el gran centre assistencial i sanitari de referència a la ciutat i comarques. Avui la institució sanitària continua vigent, amb la inauguració l'any 2004, del nou Hospital de Santa Caterina a Salt, al Parc Hospitalari Martí i Julià. L'antic hospital, després d'un llarg procés de rehabilitació arquitectònica, acull ara la seu del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Santa Caterina té una memòria històrica feta de vivències, emocions i records propis d'un edifici assistencial. Tres-cents anys després de la data de col·locació de la primera pedra de l'edifici, el 16 de maig de 1666, aquest llibre vol commemorar l'esperit de servei de la institució i recordar un passat i una història en què els valors assistencials i cívics han estat fonamentals i encara avui en constitueixen l'essència.

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)