Patrimoni dictaminarà el dia 13/9/2019 el futur de la torre de la Bisbal

Vist: 1545
La base de la torre, anomenada de l'antic Consell, apareguda al carrer Ample de la Bisbal. Foto: El Punt Avui
La base de la torre, anomenada de l'antic Consell, apareguda al carrer Ample de la Bisbal. Foto: El Punt Avui

Els tècnics que supervisen les obres de reurbanització del carrer Ample de la Bisbal, on han aparegut restes de l’antiga muralla i la base d’una torre rodona que probablement és la del Consell, derruïda el segle XIX, van anunciar dilluns que el divendres 13 de setembre la comissió de Patrimoni de la Generalitat dictaminarà el tractament que han de rebre els vestigis arqueològics, segons confirmava ahir la regidora de Comunicació, Xènia Sala (ERC).

Ho van fer en una reunió de treball amb edils del govern i l’oposició, durant la qual els grups del PSC, Compromís i TxB van preguntar per la cobertura de les restes.

La cobertura de les troballes –van defensar els tècnics– es va fer amb terra, malles de protecció i l’autorització de Patrimoni per poder prosseguir els treballs sense afectar a les estructures. Sala explicava que “s’ha fet feina per documentar les restes”, i ara una de les opcions que posaran sobre la taula és que en superfície sigui visible l’emplaçament de la torre, tot i que es mantinguin tapades per la dificultat d’encaixar la seva dimensió i profunditat en el traçat del carrer. Xavier Dilmé (TxB) va proposar que també s’estengui la senyalització al traçat de l’antiga muralla a l’àmbit. Mentrestant, però, les obres continuen avançant.

Publicada al diari "El PuntAvui", 4 de setembre de 2019 - E.A. - La Bisbal d'Empordà 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)