Decoracions dels segles XV i XVIII, a Besalú

Vist: 4537
Sant Martí de Capellada

 

El Servei de Monuments de la Diputació de Girona ha confirmat la descoberta de pintures decoratives del segle XV i del XVIII a l'interior de l'església Sant Martí de la Capellada de Besalú.

"Són curioses perquè fan una mena de sòcol vermell amb motius florals, mentre que els d'època barroca tenen tons blaus i grocs", va detallar ahir el cap de Servei de Monuments de la Diputació de Girona, Lluís Bayona. Les restes que s'han conservat són fràgils i s'estenen en una superfície reduïda, motiu pel qual s'està valorant si es pot restituir només una part amb elements originals.
Sant Martí és un edifici d'origen romànic –situat a l'entrada de la vila, a tocar de la carretera– que ha estat reconstruït en diferents moments de la història. En els últims anys s'hi han fet un seguit d'obres de rehabilitació arran del seu mal estat de conservació –tenia importants esquerdes i filtracions d'aigua a la coberta–. També s'ha fet un estudi detallat sobre possibles restes pictòriques, que ha permès identificar les esmentades decoracions. L'estudi pictòric ha estat a càrrec d'Olivier Mayère.

Publicada al diari "El PuntAvui", 4 de març de 2014 - ACN - Besalú

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)