Articles

El fons de Can Congost de Camós ingressa a l’Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany

Vist: 4848

Fons Congost de CamósAquest fons conté documents que acrediten els pactes i els negocis de la família Congost al llarg de tres-cents anys.

El fons de Can Congost de Camós ha ingressat a l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany. La propietària de la documentació, Teresa Congost, ha cedit en comodat, mitjançant la signatura del corresponent contracte jurídic, la documentació de la seva família a la Generalitat de Catalunya per tal que es custodiï, s'organitzi i es difongui des de l'Arxiu. El president del Consell Comarcal, Jordi Xargay, també ha participat en la signatura de l'esmentat contracte.

Es tracta de dues capses de documents en paper dels segles XVII-XIX on hi trobem els testaments, els capítols matrimonials, les compra-vendes o els crèdits que els Congost van pactar al llarg de tres-cents anys. Això se sumarà als 62 documents en pergamí dels segles XIII-XVI que l'avi de Teresa Congost va ingressar a l'antic Arxiu Històric de Banyoles, l'any 1948.

Gràcies a la cessió que n'ha fet Teresa Congost, l'Arxiu Comarcal farà l'inventari d'aquest fons per tal de poder-lo posar a disposició dels investigadors, en restaurarà els documents que estiguin malmesos i, finalment, els penjarà al web de l'arxiu per tal que siguin consultables a Internet.

Informació extreta del web de l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)