Apareixen restes romanes i uns enterraments al veïnat de Raset de Cervià de Ter

Vist: 2941

Els materials han aparegut a prop del jaciment d'una vil·la romana estudiada anys enrere

Sis tombes, fragments de mosaics i elements constructius com trossos de columnes i estucs pintats, han aparegut aquest estiu al jaciment del veïnat de Raset de Baix, als afores de Cervià de Ter. Els arqueòlegs que hi han estat treballant per encàrrec de l'Ajuntament no s'aventuren a datar els enterraments fins que no disposin de més elements de judici. Quant a les peces esmentades, en canvi, sostenen la hipòtesi que corresponen als segles I i II, en plena època romana.

El director, Daniel Punsetí, i quatre arqueòlegs més han centrat la recerca al costat' de l'església de Sant Cristòfor. Punsetí va explicar ahir que està previst continuar les excavacions els pròxims estius on les han deixat enguany. Ara feia tres anys que no es treballava a Raset, des que amb motiu d'unes obres d'urbanització va tenir lloc una excavació d'urgència, que precisament va codirigir Ponsatí. Aleshores van trobar les restes del que es va identificar com una vil·la (un forn, una premsa d'oli i uns quants enterraments) i que els investigadors van vincular amb unes altres que havien aflorat a mitjan anys 70 quan van obrir un canal de reg.

Dels enterraments localitzats en aquesta campanya, uns quants es troben en bones condicions, per la qual cosa seran de gran utilitat en els estudis de laboratori que començaran pròximament. Les excavacions formen part d'un programa municipal per recuperar el patrimoni artístic i arqueològic del poble.

Publicada al diari "El PuntAvui", 11 de setembre de 2002 - Ramon Estéban - Cervià de Ter 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)