Arxius

Nova donació del marquès de Camps a Salt

Vist: 4632

Lliurament documentació del Marquès de CampsJorge de Camps cedeix a l'Arxiu Municipal de Salt 65 documents datats entre 1526 i 1854.

L'últim marquès de Camps, Jorge de Camps i Galobart, va firmar ahir amb l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, l'acord de cessió a l'Arxiu Municipal de 65 documents datats entre els anys 1526 i 1854 que pertanyen al fons patrimonial de la família, en concret de les branques d'Olzinelles i Subirats. Es tracta de testaments, àpoques, capbreus, censals, lluïcions, i escriptures de venda i de pagaments, entre altres documents. Tot i que en cap d'aquests papers no hi ha cap referència explícita a Salt, els donants han volgut dipositar-los a l'arxiu del municipi perquè aquesta era la voluntat de l'anterior marquès, Felipe de Camps, que desitjava, a més, que el seu arxiu familiar no es dispersés i quedés dipositat en un sol lloc. De fet, l'any 1991 l'aleshores alcalde de Salt, Salvador Sunyer, ja va signar un conveni amb Felipe de Camps en què es preveia un dipòsit del fons del llinatge per un període de trenta anys prorrogables.

Abans de la signatura de l'acord, Jorge de Camps i els seus acompanyants van visitar les instal·lacions de Les Guixeres, on l'arxiver, Frederic Mayol, va mostrar-los la secció on es guarda l' arxiu familiar i específicament dos dels seus documents més rellevants: un joc de l'oca del segle XVIII i el pergamí del Privilegi de Salt de l'any 1449.

Web de l'Arxiu Municipal

Publicada al diari "El PuntAvui", 12 de març de 2014 - Redacció - Salt 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)