Adapten el castell de Bellcaire com a ajuntament

Vist: 2915

El castell de Bellcaire d'Empordà, del segle XIII, s'està remodelant parcialment per poder millorar els serveis de l'Ajuntament. Per fer-ho possible, abans s'han traslladat temporalment les oficines al centre cívic, inaugurat el 25 de juliol passat. L'alcalde, Jaume Gifre, confia inaugurar la reforma del castell el primer trimestre de l'any vinent.

L'actuació consisteix a adequar l'interior d'aquest cos del castell palau, convertint l'actual planta i pis en planta i dos pisos. Per fer la nova planta s'aixecarà un parell de pams la paret de la façana principal amb pedres del mateix castell, però sense fer noves obertures. La llum de les finestres arribarà als dos pisos, ja que s'ha decidit deixar un celobert entre la part de dins de la paret i els dos nivells.

Per contra, sí que es faran obertures als dos nivells a l'altra façana, la de l'interior, ja que aquest mur, a la part alta, és de rajol, fet durant la seva adequació com a escola pública, a principi del segle XX.

Amb aquesta actuació, que està executant Construccions Narcís Matas per 612.000 euros, s'ampliarà l'espai de l'ajuntament. Així, a la primera planta hi haurà les oficines, secretaria i serveis tècnics, i a la segona, alcaldia, regidories i l'arxiu i magatzem.

A la planta baixa es mantindrà la sala de plens. I, com a novetat, s'instal·larà un ascensor per pujar als dos pisos. L'eliminació de les barreres arquitectòniques va ser un dels dos grans motius que van portar l'equip de govern anterior a tirar endavant el projecte de reforma de l'ajuntament. L'altre gran motiu va ser el mal estat en què estava la teulada de l'immoble. A més, al final de l'entrada, on hi ha una volta de pedra, es traurà l'envà i s'hi farà una volta de vidre que mostri així el pati interior de la fortificació.

Publicada al diari "El PuntAvui", 30 d'agost de 2010, Albert Vilar - Bellcaire d'Empordà 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)