Bibliografia

Masmartí i Recasens, Sònia

Vist: 1946

Sònia Masmartí RecasensMasmartí Recasens, Sònia

Figueres, 1971. Llicenciada en Història, especialitat d'Història Medieval, per la universitat de Barcelona (1995) i Màster en Gestió de Patrimoni Cultural per la Universitat de Girona (2006), des de 1999 treballa al monestir de Sant Pere de Rodes. Actualment és vocal de l'Institut d'Estudis Empordanesos i membre de l'associació Via Pirena.

A banda de vàries guies i dossiers dels monestirs empordanesos gestionats pel Museu d'Història de Catalunya, ha publicat alguns estudis relacionats amb Sant Pere de Rodes i l'edat mitjana a l'Alt Empordà, com "Sant Miquel Sescloses, el monestir oblidat" (AIEE, 2012), "Garriguella dins el terme del castell de Quermançó al selgles XIII-XIV" (Revista de Garriguella, 2010), "El misteri de la butlla robada de Sant Pere de Rodes" (AIEE, 2009), "Descobriment d'un fragment inèdit de la làpida funerària de Tassi" (AIEE, 2008), entre altres. 

L'any 2008 fou guanyadora de la beca Vila Iudaica amb l'estudi Vilajuïga i el seu territori a l'edat mitjana (2010) i és autora del llibre Sant Pere de Rodes, lloc de pelegrinatge (2010).

Informació extreta del llibre Els dominis de Sant Pere de Rodes al Cap de Creus.

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)