L'inici de la recuperació de Quermançó

Vist: 2815

L'Ajuntament de Vilajuïga i els amos del castell acorden fer-hi visites guiades
Els propietaris del castell de Quermançó i l'Ajuntament de Vilajuïga han signat un conveni per fer visitable aquest espai històric, que està pendent de reforma.

De moment, els amos del castell han fet una primera actuació per poder començar a fer-hi visites guiades, unes visites que començaran la setmana que ve. Aquest ha de ser el primer pas per a la recuperació de Quermançó com un dels motors del turisme de l'Alt Empordà i per a la seva rehabilitació.
Tant l'Ajuntament com els propietaris han expressat la voluntat d'aturar el procés de degradació que ha tingut en els darrers anys. El que s'ha fet fins ara és arreglar el camí d'accés i posar-hi unes tanques per a la seguretat dels visitants. Així ho va explicar l'amo del castell, Josep Maria Martorell, que també va lamentar els problemes de finançament que hi ha per rehabilitar el castell. Martorell també va qualificar d'històrica la signatura del conveni i va recordar el potencial del castell. L'alcalde, Pere Trias, va agrair la voluntat dels propietaris i el director dels serveis Territorials d'Innovació, Universitats i Empresa a Girona, David Mascort, va expressar el suport del govern al projecte.

Publicada al diari "El PuntAvui", 16 de juliol de 2010 - Mar Vicente - Vilajuïga 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)