Inicien l'adequació de la torre de la Presó de Llagostera

Vist: 3567

La torre de la Presó - foto El PuntAvuiEl projecte preveu convertir-la en mirador. Es vol que sigui un element que ajudi a entendre el municipi.

La torre de la Presó de Llagostera, situada al costat de l'ajuntament, al cim del nucli antic, serà finalment un mirador amb vistes al poble i amb una amplíssima panoràmica del massís de les Gavarres. Un dels principals objectius del mirador és que sigui un instrument per ajudar a comprendre la transformació que ha experimentat el municipi. Les obres de reconversió en mirador, que han començat aquesta mateixa setmana, preveuen la instal·lació d'una plataforma metàl·lica a la part superior de la torre a la qual s'accedirà a través d'una escala per l'interior de la torre.
L'accés al mirador a través de l'interior de la torre "permetrà entendre molt millor la seva configuració original i les transformacions que ha experimentat al llarg del temps", ha explicat el regidor de Cultura, Josep Aliu. Amb una altura de 8 metres per sobre del nivell de la plaça del Castell i a 171 metres per sobre del nivell del mar, es convertirà també en un mirador privilegiat de les Gavarres.
La torre forma part del conjunt del castell i les restes de la fortificació del segle XIV. Aquest conjunt està catalogat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN).
Subvenció
El projecte s'ha modificat, respecte al que s'havia aprovat inicialment, per poder mantenir una part de les voltes interiors d'acord amb les condicions de la comissió territorial del Patrimoni Cultural de Girona. Les obres han estat adjudicades per un import de 30.398 euros més IVA, 13.000 dels quals s'han obtingut del servei de Monuments de la Diputació de Girona.

La joia de la corona del nucli antic

La finalitat és que aquest mirador sigui un reclam turístic, que potenciï la qualitat paisatgística del municipi i el seu patrimoni històric. Segons el regidor de Cultura, Josep Aliu, el mirador complementarà les actuacions de millora i promoció del nucli antic amb l'objectiu de convertir-lo en un pol d'atracció turística i dinamització econòmica. Pel que fa a les obres de reconversió, es preveu que s'acabin a finals d'aquest mes de novembre.

Publicada al diari "El PuntAvui", 12 de novembre de 2014 - Joan Trillas - Llagostera

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)