El monestir de Ripoll ja és a la xarxa d'internet

Vist: 4482

RipollEl nou web té com a objectiu posar en valor el temple i difondre'l a través de la xarxa. També servirà de guia per als qui visitin el monument i per això està adaptat a tots els suports digitals.

"Una joia com aquesta es mereixia tenir la seva pròpia pàgina web." La frase és del rector de Ripoll, Melitó Tubau, i fa referència al monestir de Santa Maria de Ripoll, ja que divendres es va presentar el primer web que té el temple en tota la seva història: www.monestirderipoll.cat. L'objectiu, segons van explicar els seus artífexs, Carles Puigferrat i Marta Crispí, és "posar en valor el monestir i difondre el seu coneixement a través de la xarxa". En l'acte de presentació també hi va participar el bisbe de Vic, Romà Casanova.

Tubau també va parlar del nou web: "Pot ajudar-nos a créixer i portar arreu del món el valor del monestir i de les nostres terres." En l'exposició dels objectius d'aquesta nova eina, Crispí va dir que s'hi explica la història del monestir "de manera global", però sense oblidar moments menys coneguts "com la baixa edat mitjana i la baixa edat moderna, a part de les restauracions que es van fer als segles XIX i XX". També s'hi ha tingut en compte la candidatura de la portalada per ser patrimoni de la Unesco a l'hora de dissenyar-la: "Hem intentat que hi hagi un equilibri entre el text i les imatges" amb la intenció que "permeti visualitzar la bellesa i qualitat d'aquest patrimoni".

Suport

El web també té diverses funcions: per una banda, conèixer el monestir abans de fer la visita, però per l'altra també ha de servir com a suport, "com si fos una guia" a l'hora de visitar-lo, "amb una aplicació per als smartphones". Crispí va insistir en la idea que els continguts han estat actualitzats i que es revisaran periòdicament per introduir-hi qualsevol novetat que estigui relacionada amb el monument.

Publicada al diari "El PuntAvui", 25 de maig de 2014 - RIPOLL - RUTH ESPUNY/EL 9NOU 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)