El Castell de Cervià de Ter

El castell de Cervià de Ter - Preàmbul

Portal Gironí

Castell de Cervià de TerLes restes del castell de Cervià es troben situades al cim del turó que hi ha al sud del poble.

La primera referència escrita és de l'any 992, data en que el comte Borrell el vengué per 5 unces d'argent a Sunyer Llobet. El succeïren Llobet de Cervià i el seu fill Silvi Llobet, fundador amb la seva muller Adalès del monestir de Santa Maria de Cervià.

Llegeix més...

Cervià de Ter rebrà un fons per donar valor al castell medieval

El PuntAvui

Castell de Cervià de TerL'ajut permetrà fer una excavació, consolidar les restes i senyalitzar el conjunt.

En l'última comissió de Patrimoni s'ha valorat favorablement el projecte d'investigació, consolidació i promoció del castell de Cervià de Ter (Gironès), actualment en estat ruïnós. Així, el projecte que impulsen l'Ajuntament i la Universitat de Girona (UdG) té via lliure per tirar endavant una campanya arqueològica, consolidar els resultats i museïtzar les restes perquè siguin visitables en un futur pròxim.

Llegeix més...

Cervià treballa per difondre el seu castell i fer-lo visitable

El PuntAvui

Una associació del poble mou els fils perquè la família propietària de la fortificació cedeixi l'ús a l'Ajuntament. Vol que les restes s'excavin i diumenge organitzarà una diada reivindicativa.

L'associació Amics de Cervià Antic promou una iniciativa per difondre la història del seu castell i per fer que aquest sigui visitable en el futur. “El castell és l'origen del poble i és el símbol al qual molts dels veïns se senten identificats”, indica el president d'Amics de Cervià Antic, Gerard Oliver.

Llegeix més...