Patrimoni de Viladamat

El municipi de Viladamat està situat a la plana al·luvial de la dreta del riu Fluvià, pròxim a la costa. El seu terme comprèn, a part del cap de municipi, el poble de Palau-borrell i l'antic lloc de Sant Feliu de la Garriga.

El nucli de Viladamat, per la seva situació propera a Empúries i la configuració del seu urbanisme, amb carrers rectilinis formant angles rectes, fan suposar que ha mantingut la planta d'un campament romà, situat a la cruïlla d'antics camins. 

Informació extreta del llibre "Girona Pas a Pas"

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)

Castell de la Garriga - Viladamat
Castell de Sant Feliu de la Garriga. Foto: J.Bohigas

Castell de Sant Feliu de la Garriga

El castell de Sant Feliu de la Garriga, d'origen medieval, és un gran edifici situat al costat de l'església. Fou totalment reconstruït al segle XVII i només conserva escasses restes poc significatives d'èpoques anteriors1.

Llegeix més...
Sant Feliu de la Garriga
Sant Feliu de la Garriga. Foto:cat.romanic.eu

Sant Feliu de la Garriga

L'Església de Sant Feliu de la Garriga es troba al costat del castell del mateix nom, a llevant de la serra de Sant Grau o de Valldevià, en un replà del vessant del puig de Segalà.

Llegeix més...
Santa Eulàlia de Palauborrell
Santa Eulàlia de Palauborrell. Foto:cat.romanic.eu

Santa Eulàlia de Palauborrell

El petit llogarret de Palauborrell és emplaçat en un dels antics camins que des d'Empúries es dirigien a l'interior del país, en una cruïlla on confluïen també altres vies de la contrada.

Llegeix més...