El municipi de Canet d'Adri està format per un mosaic de poblets antics, enllaçats entre ells per les comunicacions, per raó de veïnatge i pel fet de pertànyer a una administració comuna. Els pobles agregats són: Adri, Biert, Montbó, Montcal i Rocacorba. Afronta al nord amb Sant Miquel de Campmajor i el municipi de Porqueres a través de les serres de Portelles, Puigsesarques i Pujarnol, aquesta més al nord-oest; al sud limita amb el municipi de Sant Gregori; a l'oest ho fa amb Palol de Revardit pel Puig de Sant Dalmau, el torrent de Riudelleques i el municipi de Camós; A l'oest amb Sant Martí de Llémena pel collet de l'Escaleta i la serra de Boratuna tirant cap a migdia.
Antigament el terme de Canet va pertànyer al comtat de Girona. Des del segle XIII fou de la vegueria de Girona fins l'any 1716; fins el 1833 figurà en el Corregiment de Girona i, fins avui, al partit judicial i província del Girona. Des de 1936 pertany a la comarca del Gironès.
El testimoni més antic d'assentament humà consisteix en un dolmen situat a l'antic poble de Montbó, estructurat en una galeria coberta que conserva una llosa transversal a l'acabament de la cambra, i el poblat ibèric del Pic d'en Carrerica, situat en un dels contraforts de Rocacorba. El poblament romà de Canet també queda demostrat per la troballa de monedes romanes i pel fet que en els primer documents del segle XI (1078 i 1085), hi trobem esmentades tres finques amb el nom de vil·la: la vil·la de Canet, la vil·la Folian i la vil·la de Serrallonga.
Els pobles del municipi de Canet, llevat de Rocacorba, van formar-se a base de l'agrupament d'unes famílies establertes en sengles masos, que van formar una comunitat, van aixecar una església dedicada a un sant i van crear una parròquia amb el seu terme delimitat. Al costat de l'església van fer-hi el cementiri i van impetrar del bisbe que dediqués el temple, beneís el cementiri, els declarés constituïts legalment en poble i els nomenés un rector.
Informació extreta del llibre "Canet d'Adri. Història dels pobles del municipi", de Jaume Marquès i Casanovas
Veure també: Arqueologia de Canet d'Adri, Història de Canet d'Adri, Masos de Canet d'Adri
© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)