L'Incasol adjudica la tercera fase de la rehabilitació del castell de Montsoriu.

Vist: 3158

Es recuperaran les sales de la banda oest i les muralles.

L'Institut Català del Sòl (Incasol) ha adjudicat l'execució de les obres de la tercera fase del procés de rehabilitació i consolidació del castell de Montsoriu, catalogat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN), que és dins els límits del Parc Natural del Montseny.

La tercera fase planteja recuperar les sales de la banda oest del recinte sobirà i les muralles, a més de millorar les condicions de seguretat de l'escala existent, que es mantindrà al seu lloc, al pati.

Les obres d'aquesta tercera fase, que s'espera que comencin en un futur immediat, han estat adjudicades amb un pressupost de 171.286 euros, i el termini d'execució previst és de deu mesos.

A grans trets, els plans de rehabilitació i consolidació preveuen la reconstrucció de les peces de la porta d'accés al recinte; en la primera planta s'adequarà el pas a la sala gòtica; en la segona, es recuperaran els elements de pedra que falten a l'escala, es reforçaran i consolidaran els murs, i es recuperarà l'antiga llar de foc del mur sud de la sala gran. També es proposa recuperar les obertures i completar així les pedres que falten al portal i finestral, i es vol consolidar l'arc del portal d'accés al recinte sobirà i restaurar-ne el sostre. A la tercera planta es vol consolidar l'escala existent al pati i restituir els merlets defensius del coronament de la muralla. El projecte està redactat per Eulàlia Marquès.

Publicada al diari "El PuntAvui", 28 de febrer de 2008 - DANI CHICANO / Arbúcies 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)