Visita lliure a Montsoriu a partir del mes d'octubre

Vist: 4155

El castell de MontsoriuFins a les Jornades Europees del Patrimoni del dia 28 el castell és visitable amb un guia. Vint mil persones han passat pel monument des del 2011.

El Patronat del Castell de Montsoriu permetrà la visita lliure al monument a partir de l'octubre. Fins a l'últim cap de setmana d'aquest mes (dies 27 i 28), coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, el castell només es pot visitar amb un guia i dins d'un grup —la visita dura una hora i mitja.
A partir de l'octubre, el Patronat de Montsoriu facilitarà la visita lliure per donar a conèixer el monument. "A partir de l'octubre ja no caldrà formar part d'un grup o estar subjecte a unes hores per visitar el castell. Hi haurà més llibertat", assenyala el tècnic de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Codolà.
Des de la seva obertura al públic, el gener del 2011, el castell ha rebut la visita de més de 20.000 persones. "És una xifra molt bona tenint en compte que durant els tres primers anys només es podia visitar dos dies", recorda Codolà.
Dels 20.000 visitants la meitat són adults; uns 1.500, alumnes integrats en grups escolars; uns 1.500, jubilats i la resta, menors i estudiants.

Castell visitable els divendres

El Patronat del castell de Montsoriu ha ampliat recentment els dies de visita del monument. Segons informa el Consell Comarcal, ara s'hi pot anar els divendres. Fins a mitjan mes d'agost, el castell era visitable només els dissabtes, diumenges i festius, però ara, des de fa tres divendres, ja es pot visitar l'últim dia laborable de la setmana. "La xifra de visitants dels primers divendres és molt bona", explica el tècnic de Cultura del Consell, Joan Carles Codolà.
El Consell Comarcal de la Selva és el titular del castell de Montsoriu, però la gestió és d'un patronat, en què també hi ha els ajuntaments de Sant Feliu de Buixalleu, Breda, Arbúcies, Riells i Viabrea, la Diputació de Girona, la Generalitat, l'Associació Amics del Castell i el Museu Etnològic del Montseny.

Publicada al diari "El PuntAvui", 8 de setembre de 2014 - ARBÚCIES - J. FERRER 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)