Editorial

Aquesta plana "web" sobre el coneixement dels nostres orí­gens. és un instrument de consulta que dóna una visió de la nostra història, des d'una perspectiva més propera al nostre entorn. Veure la història dels homes senzills de l'època, no tan sols l'historia dels grans fets i els grans personatges.

Llegeix més...

A l'octubre de 1998 vàrem posar per primera vegada a internet un web de contingut generalista, però destinat a tractar temes minoritaris i d'àmbit estrictament local que, en aquells moments, tenien una presència molt minsa a la xarxa. La nostra iniciativa pretenia demostrar que, amb pocs recursos, es podia utilitzar la Teranyina d'Abast Mundial (World Wide Web –www-), com a eina de treball i de difusió d'aquells temes que no era rendible publicar-los en el suport tradicional de paper, però que no per això era menys interessant i important, posar-los a disposició del públic en general. No com a eina substitutiva de res, sinó com a instrument complementari del món investigador.

Llegeix més...

Sant Romà de SidillàAquest dies, la cultura i la memòria històrica de les comarques gironines estan de dol. Sant Romà de Sidillà ha quedat exclòs de la protecció del nostre patrimoni comú. Un indret del Baix Empordà segurament desconegut per a molta gent del país, però molt més antic que d'altres monuments més venerats del seu voltant.

Llegeix més...

Els primer dies d'octubre de l'any 1998, veia la llum la primera versió d'aquest portal, com una plana web de l' aleshores servidor independent geocities amb el nom de www.geocities.com/bohigas_serra, en quina adreça encara s'hi troba un enllaç.

Llegeix més...