Tombes medievals, al descobert

Vist: 2774
Tombes medievals als Sants Metges
Foto: Arxiu. Els arqueòlegs treballant al jaciment de Sant Julià de Ramis a tocar de l’església dels Sants Metges

La nova campanya arqueològica a Sant Julià de Ramis preveu deixar al descobert tota la necròpolis medieval.

Una nova campanya arqueològica a Sant Julià de Ramis preveu deixar al descobert tota la necròpolis medieval. Amb aquesta ja en són set les intervencions que s’han fet a redós de l’església dels Sants Metges a la muntanya de Sant Julià de Ramis d’ençà el 2011. Fins ara s’ha excavat fins arribar a la roca natural de la muntanya, gairebé tota la meitat septentrional de l’espai de l’antic cementiri parroquial. Les campanyes d’enguany, que es duran a terme del 6 al 30 de juny i del 4 al 22 de setembre, tenen com a objectiu prosseguir l’excavació del lloc en direcció al sud, on es preveu que encara apareixeran algunes tombes medievals més i altres habitacions o cases del nucli d’època visigoda.

La direcció dels treballs recau, una vegada més, en Josep Burch, Jordi Sagrera i Jordi Vivó, i, en aquesta campanya, hi participaran diversos estudiants, principalment de la Universitat de Girona. Més concretament, en la campanya de juny, està previst que hi participin nou estudiants de doctorat i de màster de la UdG, mentre que la de setembre està oberta als estudiants dels graus d’història i història de l’art, en un nombre que encara està per definir.

Aquests treballs formen part del conveni entre el Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de l’Institut de Recerca Històrica de la UdG i l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, que disposa també del suport de la Generalitat de Catalunya.

Publicada al diari "El PuntAvui", 10 de juny de 2017 - Redacció - Sant Julià de Ramis 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)