Arxius

Organitzen una exposició sobre els primers consells de guerra a les comarques gironines

Vist: 4109

SumaríssimL'Arxiu Històric de Girona i l'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà realitzen una exposició titulada Sumaríssim, 1939-1945. 70 anys dels primers consells de guerra a les comarques de Girona, amb l'objectiu de rescatar la nostra història i homenatjar les persones, víctimes oblidades de la repressió franquista.
L'Exposició que compta amb la col·laboració del Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera i l'Associació de Familiars de Represaliats pel Franquisme, es mostrarà a Figueres del 6 al 29 de març, al Museu Memorial de l'Exili a la Jonquera del 23 de maig al 28 de juny i a l'Arxiu Històric de Girona del 28 de setembre al 28 de novembre de 2009.

S'ha editat un catàleg de l'exposició amb textos de Montserrat Hosta i Erika Serna, directores dels arxius, i de Josep Cruanyes Tor, advocat i historiador, Jordi Font Agulló, director del MUME i Esther Llorenç, representant de l'Associació de Familiars de Represaliats pel Franquisme.

El pròleg del catàleg ha estat escrit per Ramon Alberch Fugueras, Subdirector General d'Arxius i Gestió Documental i conté articles de Pere Vila Fulcarà, Montserrat Hosta Rebés, Erika Serna Coba, Jordi Font Agulló, Josep Cruanyes i Tor i Esther Llorenç.

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)