Museus

El Museu Darder i l’Arqueològic promouen la cultura i el patrimoni comarcals amb una pàgina web conjunta

Vist: 3802

El Museu Darder i l'Arqueològic promouen la cultura i el patrimoni comarcals amb una pàgina web conjunta. S'hi troba informació dels dos museus banyolins i també de la resta de jaciments i paratges d'interès natural del Pla de l'Estany, a més de dossiers didàctics per a professorat.

Aquest matí s'ha presentat la nova pàgina web del Museu Darder i el Museu Arqueològic del Pla de l'Estany. Es tracta d'un recurs informatiu dels serveis, horaris i continguts dels dos equipaments, però també vol ser una eina de promoció del patrimoni comarcal a través dels dos espais. D'aquesta manera, el web inclou notícies relacionades amb l'actualitat local i comarcal, així com informació d'interès de cadascun dels elements patrimonials, històrics o naturals, dels 11 municipis del Pla de l'Estany. Segons ha destacat el director dels Museus de Banyoles, Lluís Figueras, aquest és un dels elements que s'ha volgut potenciar amb la creació del portal, amb la idea que el Darder i l'Arqueològic siguin els punts de referència de la resta de jaciments de la comarca. En aquest sentit, l'objectiu és que en un futur, des de la mateixa pàgina web els usuaris puguin dissenyar-se les seves pròpies rutes culturals.

El nou portal reflecteix la voluntat de gestió conjunta dels dos museus de Banyoles, però també vol ser un recurs accessible i autogestionable, amb informació renovada periòdicament. Una altra de les apostes destacades del nou web és que vol ser una eina de referència per al professorat, seguint amb l'objectiu de potenciar les visites escolars als Museus de Banyoles i comarca. Per això, i com a novetat, s'han penjat a la xarxa dossiers i unitats didàctiques relacionades amb els dos equipaments banyolins. L'objectiu és que els professors puguin preparar la visita prèviament o bé puguin continuar treballant amb el material a classe.

La regidora de Cultura de Banyoles, Núria Carreras, ha destacat la vocació comarcal de la nova pàgina web i la seva potencialitat, ja que inclou informació general dels diferents equipaments, però també dades més detallades destinades a un públic més especialitzat.

L'enllaç per accedir a la pàgina web és www.museusdebanyoles.cat.

Notícia extreta de www.radiobanyoles.cat

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)