Afronten l’última fase del mas de Palol Sabaldòria

Vist: 559
Foto de Palol Sabaldòria publicada al PuntAvui el 13 d'agost de 2021
Foto de Palol Sabaldòria publicada al PuntAvui el 13 d'agost de 2021

El tram definitiu de la rehabilitació del mas de Palol Sabaldòria, a Vilafant, entra en la seva recta final. Aquesta setmana el ple ha validat de manera unànime l’adjudicació de l’execució de la darrera fase a l’empresa Vesta Rehabilitación SL per un preu de 648.479 euros, 51.015 euros per sota del preu calculat de cost i de partida a l’hora d’obrir la licitació.

Les obres compten amb la subvenció de l’1,5% cultural per convertir aquest espai del municipi en un equipament funcional perquè en puguin gaudir els vilafantencs. “En els propers dies es farà l’acte de replanteig perquè ben aviat puguin començar els treballs”, va destacar l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys.

L’Ajuntament ha posat en marxa un procés participatiu per definir els seus usos en el futur. Un procés participatiu que va començar amb una visita guiada per l’interior d’aquesta masia del segle XVI i pel jaciment arqueològic que hi ha al seu entorn. La segona fase, que s’ha realitzat en format telemàtic, ha servit per recollir diferents propostes que la ciutadania ha fet en relació amb el que serà aquest nou equipament. La tercera fase del procés participatiu es farà en format de debats a finals de setembre o principis d’octubre.

L’objectiu d’aquesta segona fase és la rehabilitació integral de la planta baixa del mas, que inclou els revestiments i paviments accessibles sense barreres, sanitaris complets (inclòs l’adaptat), enllumenat, sistemes de protecció contra incendis, senyalització d’emergència i ventilació. El mas està situat davant de les restes de l’església preromànica de Sant Miquel i del castell medieval, que està protegit com a bé cultural d’interès nacional.

Publicada al diari "El PuntAvui", 13 d'agost de 2021 - Joan Puntí - Vilafant

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)