Descoberta al monestir de Besalú

Vist: 4081

Església de Sant Pere - BesalúEls resultats de l'estudi que s'ha fet amb georadar al monestir de Sant Pere de Besalú, a la Garrotxa, han confirmat l'existència de diversos murs de grans dimensions del que possiblement va ser l'església que va precedir l'actual edifici.

Els han trobat a uns 70 centímetres de profunditat i els experts situen aquestes restes abans del segle XIII, possiblement en l'època romànica per la seves grans dimensions. Els murs fan més d'un metre i conformen un espai rectangular, un fet que els ha sorprès. “Científicament no podem confirmar-ho completament perquè no hem trobat l'absis de l'antiga església, que estaria sota l'absis del monestir actual, però tots els indicis apunten cap a aquest camí”, ha explicat el responsable de SOT Prospecció Arqueològica, Roger Sala, que ha fet l'estudi.

A part d'una gran ossera, en aquesta mateixa zona també han localitzat cinc tombes que es correspondrien a famílies benestants. Els resultats de l'estudi –encàrrec de l'Ajuntament de Besalú amb el suport de la Diputació de Girona– es van donar a conèixer ahir durant la conferència de Roger Sala i Joan Frigola –autors de l'estudi– dins els actes programats de Besalú, ciutat jueva, que es porta a terme aquest cap de setmana.

Publicada al diari "El PuntAvui", 6 de març de 2016 - ACN - Besalú

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)