Comencen per fi les obres per consolidar la torre de l'homenatge de Montsoriu

Vist: 3521

Es desmuntaran las parts de paret que estan a punt de caure per restituir-les i cosir l'esquerda de l'edificació.

La intervenció per consolidar la torre de l'homenatge del castell de Montsoriu ha començat fa pocs dies. Les obres, promogudes pel patronat que gestiona el recinte, consistiran a desmuntar les parts de la paret que estan a punt de caure, restituir-les i cosir la gran esquerda vertical que parteix la construcció. Així mateix està prevista la instal·lació d'unes escales per accedir al capdamunt de l'edifici, d'uns 15 metres d'alçada, que és l'element més antic dels que es conserven del castell, l'origen del qual es remunta al segle X.

Aquestes obres havien de començar la primavera passada, però l'empresa a la qual van adjudicar-les va renunciar-hi a última hora. Fa uns mesos es va produir un despreniment que va fer encara més evident el mal estat de la torre.

D'altra banda, es consolidarà la resta del recinte sobirà (les edificacions a l'entorn de la torre) i es cobrirà el pati d'armes, on es practicarà una obertura per accedir a l'enorme cisterna que unes excavacions arqueològiques van posar al descobert fa uns anys. Les diferents administracions vinculades a Montsoriu han destinat a les obres uns 390.000 euros.

Publicada al diari "El PuntAvui", 14 de novembre de 2002 - EL PUNT Arbúcies / Sant Feliu de Buixalleu 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)