Arbúcies tanca la celebració del mil·lenari del castell de Montsoriu

Vist: 3174

La sessió que va cloure l'efemèride, va ser la presentació del llibre d'actes del Congrés dels Castells Medievals a la Mediterrània Nord-Occidental.

El Museu Etnològic del Montseny d'Arbúcies, va acollir ahir la cloenda de la celebració del Mil·lenari del castell de Montsoriu. La sessió que va cloure l'efemèride, va ser la presentació del llibre d'actes del Congrés dels Castells Medievals a la Mediterrània Nord-Occidental, celebrat el mes de març de l'any passat. L'aniversari de Montsoriu es va commemorar el 2002 però es va perllongar uns mesos amb aquesta assemblea, d'estudiosos i historiadors, autors d'una obra amb 7 ponències i 30 comunicacions que perpetuarà la importància d'aquestes construccions medievals.

Manuel Rueda, director del Museu d'Art de Girona, exresponsable de les excavacions arqueològiques a Montsoriu i coordinador de l'obra, va dir que les actes que recullen les aportacions del congrés «són una bona revisió i actualització que calia de tot el que s'ha fet en els castells i més quan en els darrers anys les excavacions arqueològiques s'han revifat molt pel coneixement del propi país». Margarida Genera, cap de la inspecció tècnica del Servei d'Arqueologia de la Generalitat, va explicar el significat del volum «perquè permet fer arribar a tothom un gran bagatge d'informacions que s'han de rendibilitzar científicament i socialment a través d'aquest projecte, perquè els castells són els elements que identifiquen les població on estan ubicats». Per la seva part, el vice-president del Consell de la Selva (ens propietari de Montsoriu) i alcalde d'Hostalric, Eugeni Medina, es va queixar del poc suport econòmic que es rep per a la recuperació dels conjunts fortificats de la comarca amb la celeritat desitjada «i per això al pas que anem alguns projectes es podrien eternitzar», va especificar. El diputat Joan Puig (ERC) va afirmar que gràcies al seu càrrec ha descobert la importància de Montsoriu «una de les edificacions medievals més emblemàtiques de la Selva interior que intentaré potenciar també des de Madrid, perquè és la base de la cultura», va apuntar.

Publicada al diari "El PuntAvui", 19 d'abril de 2004 - ESTEVE PUIG - ARBÚCIES 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)