Cobreixen la cisterna del castell de Montsoriu i creen nous accessos

Vist: 3405

L'objectiu final ha de ser «permetre l'accés dels visitants perquè tothom que vulgui pugui conèixer in situ aquesta joia monumental de Catalunya».

Un cop finalitzada la restitució de la Torre de l'Homenatge del castell de Montsoriu, les obres de consolidació del conjunt emmurallat continuaran amb el cobriment de la cisterna, la creació d'un sistema d'accés a través d'escales i la restauració del paviment original del mateix pati.

Els directius de l'associació d'Amics del Castell de Montsoriu son optimistes en pensar que segurament abans d'acabar l'any aquestes actuacions estaran enllestides. El president de l'entitat, Jordi Goñi, ha manifestat que «la culminació d'aquesta fase del projecte de restauració ha de garantir la salvació definitiva de Montsoriu per convertir-lo en un dels elements patrimonials capdavanters del nostre país». Goñi també ha dit que l'objectiu final ha de ser «permetre l'accés dels visitants perquè tothom que vulgui puguí conèixer in situ aquesta joia monumental de Catalunya».

Activitats promocionals

Per promocionar Montsoriu, l'Associació d'Amics del Castell i el Patronat responsable de la seva restauració organitzen per aquest cap de setmana diverses activitats. Amb el suport de l'Ajuntament de Breda i el Museu Etnològic del Montseny d'Arbúcies, dissabte es farà una xerrada - col·loqui que començarà a les 8 del vespre en el centre cultural Els Forns d'aquesta població. Parlarà Iñaki Arrieta, professor del departament d'Antropologia Social de la Universitat del País Basc. El tema serà la rehabilitació de nuclis històrics i la participació ciutadana.

Per diumenge està prevista la pujada popular a Montsoriu amb la participació dels gegants d'Arbúcies i Breda, acompanyats de la parella convidada de Pineda de Mar. La col·laboració d'aquesta darrera colla gegantera ve donada perquè s'anomenen «Guerau» i «Ermessenda» de Cabrera, personatges històrics i senyors del castell de Montsoriu, i fundadors del monestir benedictí de Sant Salvador de Breda. L'ascens començarà al migdia hi s'haurà de fer obligatòriament a peu des de la carretera de Fogueres de Montsoriu. Un cop a dalt els excursionistes podran gaudir de visites guiades a la fortalesa. Després hi haurà un dinar amb una arrossada.

Publicada al diari "El PuntAvui", 1 de juliol de 2004 - ESTEVE PUIG / ARBÚCIES 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)