Organitzen al juliol i l'agost visites teatralitzades a les restes romanes de Sant Julià de Ramis (2004)

Vist: 2772

Es tracta de donar a conèixer unes excavacions romanes que, tot i la seva rellevància i la proximitat amb Girona, encara no són prou conegudes.

LAURA PORTAL - Sant Julià de Ramis - L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis i l'Institut del Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona han organitzat visites teatralitzades al Castellum que hi ha a les restes romanes localitzades en aquesta població. La iniciativa es farà el 16 i el 23 de juliol i el 13 i el 20 d'agost del 2004, a les 10 de la nit, al mateix Castellum, i costaran 3 euros. Les visites aniran a càrrec de la companyia Infinit Teatre, dirigida per Martí Peraferrer, que també és l'autor del guió. El grup de teatre farà una representació en què un jove, Asca, arriba al Castellum per incorporar-se a la vida militar, ja que la muntanya de Sant Julià, a l'any 673 dC, era un dels passos naturals importants de la Península, zona immersa en les lluites militars provocades per la revolta del general Paulus contra el rei Wamba. Les dones encarregades de les feines quotidianes de la fortificació explicaran, a Asca, els avantatges i inconvenients d'haver-se decidit per la vida militar. Els actors que intervenen en aquesta visita teatralitzada són Joan Paso, Enric Giralt, Montserrat Vivern, Encarna González, Isabel Aymerich i Elisabet Codina.

Les entrades es podran adquirir a l'Ajuntament de Sant Julià, a les Aules de Lectura de Sant Julià i Medinyà i al Punt de Benvinguda de Girona. Segons va explicar el regidor de Cultura, Pere Pujolràs, es tracta de donar a conèixer unes excavacions romanes que, tot i la seva rellevància i la proximitat amb Girona, encara no són prou conegudes. Aquestes visites seran l'embrió de les futures visites, no teatralitzades, a les excavacions, ja que, fins ara, no s'havien obert al públic.

Publicada a "El Punt" el dia 12 de juliol del 2004

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)