Bibliografia

Aiguaviva

Vist: 646

Aiguaviva

Autors: Dolors Vilamitjana Carandell i Jordi Bohigas Maynegre
Quaderns de la Revista de Girona 226
Monografies Locals

Editat per la Diputació de Girona

ISBN: 9788418734212

El passat divendres 10 de febrer es va presentar, al local cultural ca la Neus d’Aiguaviva, el número 26 de les monografies locals Quaderns de la Revista de Girona, que edita la Diputació de Girona. El llibre, que porta per nom Aiguaviva, té per autors Jordi Bohigas, historiador d’Aiguaviva, i Dolors Vilamitjana, filòloga de Bescanó.

L’acte va comptar amb la presència, a banda dels autors, del vicepresident 2n de la Diputació, Albert Piñeira, de la directora de la col·lecció, Rosa Maria Gil, i de l’alcalde de la població, Josep Pinsach, així com un nombrós públic d’Aiguaviva, amics dels autors i antics habitants que es reuniren aquell dia per celebrar l’esdeveniment, comprar llibres i fer-los signar pels autors.

El llibre no tan sols repassa succintament la història del municipi des de la prehistòria, sinó que també tracta temes de medi natural, toponímia, demografia i temes d’actualitat del poble, esdevenint així una guia per conèixer millor el municipi gironí.

Aquesta monografia pretén aportar una mirada general dels aspectes històrics, polítics, socials, culturals i naturals que han configurat la història del municipi d’Aiguaviva al llarg del temps. S’adreça a un públic ampli i dona a conèixer les curiositats i les dades inèdites del poble: els primers assentaments, les jurisdiccions medievals, els masos, els oficis, la indústria, el paisatge i el territori1.

1 Nota de Jordi Bohigas i Maynegre

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)