Guifré II Borrell

Vist: 5273
Cognoms i Nom:

Guifré II Borrell 

Data Naixement:
   
Lloc de Naixement:
   
Pare:
 Guifré I el Pelós  
Mare:
 Guinidilda d'Empúries  
Espós /Esposa:
 Garsenda de Tolosa  
Data de Casament:
   
Fill/Filla
 Data Naixement
 Nom
Altres Dades
 Filla    Riquilda de Narbona  
Data Defunció: 
 any 911 o 914  
Lloc de Defunció:
Enterrat al Monestir de Sant Pau del Camp   
Notes:
El 898 es casà amb Gersenda de Tolosa, filla d'Eudes de Tolosa, de la qual no tingué descendència masculina. Varen tenir una filla, Riquilda de Narbona, casada amb Odó I el vescomte de Narbona el 933.

El 897, a la mort del seu pare, es va fer càrrec conjuntament amb els seus germans Sunifred i Miró, dels comtats paterns: comtat de Barcelona, Girona, Osona, Besalú, Cerdanya i Urgell. Ell mateix es reservà el govern dels comtats de Barcelona, Girona i Osona i es va fer càrrec del més petit dels germans, Sunyer I, encara menor d'edat.

Aquella fou una època d'inseguretat als comtats catalans, amb cruentes invasions sarraïnes, així com en la successió de la dinastia Carolíngia. Aquesta situació al Regne de França es degué a la instauració del rei intrús, Odó I de França, però el 898 a la mort d'aquell s'entronitzà a Carles el Simple, fill pòstum de Lluís el Tartamut. Aquest nou rei propicià un viatge de Guifré Borrell a França per retre tribut al nou rei, i on fou investit oficialment el 899.

Va continuar l'obra repobladora del seu pare, en aquest cas al Lluçanès, i aprovà la repoblació i defensa de la riba dreta del riu Llobregat.

Morí el 911 (segons Étienne Baluze) o el 914 (segons Flórez que coincideix en el dia de l'any amb Baluze), possiblement enverinat. Sense descendència masculina, els seus comtats passaren al seu germà Sunyer, i fou enterrat al Monestir de Sant Pau del Camp, que probablement havia fundat ell mateix.

Informació extreta de Viquipèdia

 
Tomba de Guifré II Borrell
Tomba de Guifré II Borrell

 

Genealogies de les que forma part:
Genealogia del casal de Barcelona (878-1410)

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)