Descobreixen més tombes i edificacions al nucli de Palol Sabaldòria, a Vilafant

Vist: 2786

Podrien estar datades al segle IX.

Els treballs arqueològics que es fan al nucli històric de Palol Sabaldòria, a Vilafant, han permès descobrir les restes de quatre o cinc habitatges que podrien ser dels segles IX o X. Ara es fan les proves per determinar-ne la data. També s'han trobat més tombes a l'interior de l'església preromànica de Sant Miquel.

La segona fase de les excavacions arqueològiques que es fan a Palol Sabaldòria han possibilitat incrementar els vestigis històrics d'aquest nucli. En concret s'han trobat restes d'edificacions que podrien ser de quatre o cinc habitatges que es van construir a la part frontal de l'església de Sant Miquel. Els tècnics han iniciat les proves de carboni per determinar-ne l'època, encara que preveuen que podrien ser del segle IX. Els treballs que s'hi han fet en les darreres cinc setmanes també han permès descobrir noves tombes a l'interior de l'església. Quinze són de l'època moderna i deu de l'època medieval.

En aquesta segona fase dels treballs, dirigits per Anna Agué, s'hi han destinat 30.000 euros. L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, ha manifestat que la voluntat és buscar més subvencions per donar continuïtat als treballs arqueològics, que es van iniciar el 2008. Per la seva part, el regidor de Patrimoni, Antoni Cobos, creu que Palol té un llegat d'un alt valor històric que encara s'ha de descobrir.

Publicada al diari "El PuntAvui", 16 d'abril de 2010 - J.Puigbert - Vilafant 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)